HOE WIJ HET MAKEN

De productie-afdeling

Een gemotiveerd team
Hoewel diverse processen bij Books Holland b.v. zijn geautomatiseerd, wordt er nog veel met de hand geproduceerd. Al onze medewerkers zijn ervaren vakmensen en kunnen overal in het proces worden ingezet. Zij besteden de grootste zorg aan uw presentatie. Uiteindelijk zijn de producten die wij leveren hun visitekaartje.

De productie van behangboeken
Als er een partij behang binnen komt wordt alles aan de hand van de liggingslijst van de betreffende collectie uitgezocht, geteld en gesorteerd. De verschillende dessins worden voorzien van een label dat precies aangeeft wat er met dat behangnummer moet gebeuren. Hierdoor is het geen probleem om tegelijker tijd aan verschillende projecten te werken. Het behang komt binnen als rollen in folie en wordt na het uitpakken verwerkt tot vellen.

De ruwe vellen worden gesneden naar het verwerkingsformaat. De pagina’s worden aan de achterzijde bedrukt op één van onze boekdrukpersen. Terwijl wij het behang drukken worden de fotopagina’s in full-colour offset gedrukt. Diverse thuiswerkers plakken randjes, kleinere pagina’s of foto’s op onderliggende pagina’s. De wandbekleding en foto’s worden vergaard tot complete sets. De verschillende sets worden samengevoegd en naar het eindformaat gesneden op onze driesnijder. Uiteindelijk wordt de omslag om het boekblok gezet en gespijkerd. Gedurende het hele proces wordt er gecontroleerd of het product voldoet aan onze kwaliteits-eisen. Als uw presentatie klaar is,wordt deze met zorg verpakt. Stalenboeken worden vaak wereldwijd verscheept.

Natuurlijk is het belangrijk dat uw presentatie er nog piek fijn uitziet als deze aankomt op zijn uiteindelijke bestemming. De beste bescherming biedt uiteraard een individuele verpakking in een doos. In dat geval kunnen we iedere verpakking voorzien van een code zodat deze eenvoudig opgeslagen kan worden. Uiteraard is het mogelijk om de dozen te voorzien van een unieke bedrukking. Ook is het mogelijk om promotionele items toe te voegen in de verpakking, zo verrast u de reseller en ondersteunt u de verkoop. Displays en folders zijn items die wij vaak toevoegen. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Vrachtwagens rijden af en aan
De collecties die wij maken vinden hun weg naar producenten en distributeurs over de hele wereld.

De productie van stoffencollecties is in vertrouwde handen bij Books Holland b.v.
Voor de productie van stoffencollecties, maken wij gebruik van de technieken die wij toepassen bij de behangboekenproductie, maar ook diverse andere technieken, zoals snijden van de rol, kartelen, hot-sealen en hetb plakken van stof op papieren kaarten of raamwerken. De rollen worden eerst versneden naar coupons (vellen). Daarna wordt de stof machinaal voorzien van een gekartelde rand. Dan worden er netto stofpagina’s gemaakt.

Stofkaarten en raamwerkkaarten worden machinaal of  handmatig ingelijjmd. Als de belijmde stof is aangebracht op een kaart of een raamwerk, dan wordt deze vergaard en tot een blok gespijkerd. Teruggesneden  pagina’s gecombineerd met interieurfoto’s maken een kamergewijze presentatie mogelijk.

De verzending
Wij gebruiken, naar wens,  Euro- of wegwerp-pallets ook houden wij rekening met de door u gewenste pallethoogte.

Andere materialen verwerken en transformeren naar productpresentaties
Ons machinepark is geschikt om vele andere materiale dan behang en stof te verwerken. Voorbeelden zijn raamfolies, verpakkingspapier, tekenpapier, tapijt, lamellen en houten vloeren.

Deze producten vragen vaak om een andere manier van presenteren. Het Books team ontwikkeld het juiste concept voor u en uw doelgroep. Onze mensen en machines bieden diverse mogelijkheden, zelfs als het gaat om materialen die bijvoorbeeld makkelijk kreukelen, zoals superdunne folies en films.

Folieverpakking
Books Holland b.v. kan desgewenst uw product of presentatie verpakken in krimpfolie. Dit biedt u de mogelijkheid om verschillende items te bundelen. Bovendien geeft de folie uw product extra bescherming.

nieten bevestigen
productie_books-klein
timmeren bevestigen